Her er du nå:  Hovedside Kulturnaustet vokser

Kulturnaustet vokser

NedrøstetDet er fremgang - skjønt ikke så fort - i bygginga av fembøringsnaustet på Vidrek. Denne uka var nedrøstet laftet ferdig, og åsene fra røstet lagt på til nederste sperre. Nå begynner jobben med øverrøstet.

Klikk på bildet for større versjon. For å skjønne dimensjonene, kan jeg be om å legge merke til traktoren i dørhollet der. Det er en voksen Fiat 640DT firhjulstrekker med lasteapparat og det hele, som blir relativt liten inni der...
 

Av
Admin   15. august 2005, kl.12:59

-Men først må det felles inn golvåser i naustloftet som skal være over den øverste delen av bygget. På denne måten får jeg gode arbeidsforhold oppe i høyden. Med et fast golv under føttene, slipper jeg å jobbe i stilas og stige. Jeg skriver "jeg", da jeg for tiden er aleine med bygget. Pengene som SND velvillig bidrog med, er brukt, og jeg har derfor ikke råd til innleid hjelp. Imidlertid er ikke arbeidet verre ann at jeg godt greier det med traktoren og tida til hjelp.
Nedrøstet
Jeg regner med å være ferdig til legging av taktro i midten av september (16-18). Da arrangeres det stor dugnad, hvor målet blir å få lagt på troa, samt barket opp sjeltrene og rydda stø. Mat, drikke og sosialt samvær med lavvo, gittarspell og sang kommer selvfølgelig på toppen her, og alle er velkommen!

På Arctandrias websider (http://www.arctandria.no/artikler/skrifter6/naust/femboringsnaust1.htm) finner du Leidulf Olsruds beskrivelse av prosessen da de bygde naustet på Stakken. Nå kommer Hildringstimens naust til å være nesten 70(!) kvadratmeter større enn Arctandrias - men jeg har likevel hatt stor nytte av Leidulfs beskrivelser.

Dette prosjektet har gitt meg fantastisk mye kunnskap som jeg gjerne deler med andre. Ta gjerne kontakt: adm@hildringstimen.no - Les mer om prosjektet på www.kulturnaustet.no


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken