Her er du nå:  Hovedside Fyken fauk til Kai

Fyken fauk til Kai

Fyken fykerDer var Skinnfyken lastet og fraktet til Rognan for restaurering. Når må Narvik Kystlag bare finne pengene til jobben...!
 

Av
Admin   06. september 2005, kl.12:12

En de siste augustdagene ble Skinnfyken lastet opp på en semitrailer som hadde leilighetsfrakt sørover. Så står Kai Linde med åpent båtskott på Rognan, klar til å ta fatt på den omfattende restaureringsoppgaven. Han har lovd oss god båt av den, og vi satser på å ta den heim i forbindelse med neste års landsstevne i Bodø.

I tillegg til rein restaureringsjobb, har vi også bedt om å få brønn for påhenger, slik at båten i større grad kan brukes uavhengig av klokke og folks viktige tid...

Da gjenstår det for oss å finne den manglende kronasjen, og staser på at vi har et velvillig næringsliv i byen.

Skinnfyken ble hentet på en parkeringsplass i Stavern for to år siden, og har stått lagret i Ofoten Museums gamle lokomotivstall i påvente av leilighetsfrakt sørover. Narvik Kystlag hadde først ambisjoner om å gjøre restaureringsarbeidet som dugnad/kurs, men har innsett at denne oppgaven i tillegg til å få restaurert brygga, nok var i meste laget. Nå skal imidlertid denne jobben være i kyndige hender.

Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken