Her er du nå:  Hovedside Katastrofe for kursvirksomhet

Katastrofe for kursvirksomhet

Forbundet kysten sender ut pressemelding med sine meninger om den avgående regjeringens budsjetterte kutt i voksenopplæringsmidler i frivillig sektor.
 

Av
Admin   21. oktober 2005, kl.13:29

Katastrofe for voksenopplæring i frivillig sektor

I statsbudsjettet som Bondevikregjeringa nylig la frem, har de foreslått en reduksjon på 54 millioner kroner, dvs. 35%, for voksenopplæring i frivillige organisasjoner. På to år er voksenopplæringsmidlene til frivillig sektor halvert. Dette kuttet, som er det verste noensinne, er dramatisk for aktiviteten, og stikk i strid med den avgåtte regjeringens varme ord for frivilligheten.

For kulturvernorganisasjonene betyr dette at en vesentlig del av virksomheten kan bli lagt ned. Voksenopplæring og kunnskapsoverføring knyttet til vern og formidling har lange tradisjoner i det frivillige arbeidet. Blant våre kystlag, samt en rekke lag og foreninger knyttet til Folkekulturforbundet, vil en reduksjon i støtten til voksenopplæring føre til nedleggelser av svært mange opplæringstilbud.

Forbundet KYSTEN er med i Folkekulturforbundet, som organiserer voksenopplæringen i 23 organisasjoner, deriblant Norges Husflidslag, Historielagene, Fortidsminneforeningen, Noregs Ungdomslag. Årlig deltar omlag 30.000 personer på 3500 kurs med til sammen 110.000 studietimer i regi av Folkekulturforbundet.

Vi ønsker den rød-grønne velkommen i regjering. I erklæringen de la frem på Soria Moria i forrige uke går det klart frem at de vil øke voksenopplæringsmidlene som er av stor betydning for frivillig sektor.

Forbundet KYSTEN
Per Hillesund

Generalsekretær


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken