Her er du nå:  Hovedside Dramatiske voksenopplæringskutt i "stasbudsjettet"

Dramatiske voksenopplæringskutt i "stasbudsjettet"

I statsbudsjettet som Stoltenbergregjeringen la frem i går, blir det store kuttet på 35% fra Bondevikbudsjettet stående. På to år er støtten halvert. Konsekvensene blir trolig at Forbundet KYSTEN og flere frivillige organisasjoner må avvikle sin satsning på kurs og opplæring i sin nåværende form.
 

Av
Admin   11. november 2005, kl.10:46

I en pressemelding fra Folkekulturforbundet uttaler Marit Jacobsen, generalsekretær i Noregs Ungdomslag, følgende:

"Er det dette regjeringa kallar satsing på frivillig kulturliv, kunnskapsløft og distriktsprofil? Generalsekretær Marit Jacobsen reagerer sterkt på regjeringa Stoltenberg sine forslag til endringar i Statsbudsjettet for 2006. Tilskot til opplæring for frivillige organisasjonar vert på eit like lågt nivå som det regjeringa Bondevik la fram. ...Vi er svært skuffa over at den nye regjeringa ikkje skjønar at eit kutt i opplæringsposten til studieforbunda, er negativ distriktspolitikk og ei undervurdering av den kulturelle tradisjonskompetansen som organisasjonane er åleine om, seier Jacobsen. Budsjettforslaget manglar totalt ei satsing på opplæring i frivillige organisasjonar".

Frå 2004 til 2006 er støtten til opplæring i frivillige organisasjoner kuttet med 66,6 millioner kroner. Dette er intet mindre enn en halvering av støtten på disse to årene. Vi har ordet i behold når vi sier at dette er dramatisk. For noen studieforbund betyr det avvikling. For andre en sterkt redusert virksomhet. Folkekulturforbundet har innkalt lederne i medlemsorganisasjonene den 24. november for å drøfte den alvorlige situasjonen. Mye taler for at en av medlemsorganisasjonene, Forbundet KYSTEN, avvikler sin satsning på kurs og opplæring i løpet av kort tid. Folkekulturforbundet ser også for seg avvikling som resultat.

Les mer i pressemelding fra Voksenopplæringsforbundet


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken