Her er du nå:  Hovedside Nye eiere av fembøringen Frøya!

Nye eiere av fembøringen Frøya!Frøya i godt driv på LurøyregattaenEtter mye fram og tilbake er det endelig klart at Tonje Merete Smidsrød er blitt den nye eieren av fembøringen Frøya. Sammen med høvedsmannen Audun Podsada skal hun til Brønnøysund å hente henne den 30. mai og det forventes da en stor delegasjon på brygga til å si farvel. Selgerne med Robert Holm i spissen blir nok stående igjen med våte øyekroker og de sier at det er veldig vemodig, men at det er like godt å gi seg mens de er på topp!
 

Av
Admin   07. mai 2008, kl.08:52

Frøya har fått sommerplass ved Forbundet Kystens anlegg på gamle Fosen-kaia i Trondheim, og i vinteropplag skal hun i naust ved museet Kystens Arv i Stadsbygd.

Museet ønsker et utvidet samarbeid så det er snakk om også å delta i skuespillet "Den Siste Viking" som spilles der hvert annet år på høsten. Fosen folkehøyskole i Rissa er også interessert i samarbeid ved for eksempel å leie henne til bruk i undervisningen. I sommer skal hun også delta sammen lagsbåten "Nidaros" under Korsvika-spelet i slutten av juni utenfor Lade-halvøya i Trondheim. Audun sier det hadde vært absolutt uaktuelt med anskaffelse av en slik båt om ikke båtplassene var sikret på forhånd.

Av sommerens planer er Kystens Landsstevne i Fosnavåg det stor målet men Tonje Merete og Audun har også store forventninger til uke 32 da ferden skal gå rundt Hitra.

Senere år ser de for seg deltagelse ved Vestfjordseilasen og besøk til Tonje Merete’s bror i Skjærvika ved Narvik. Neste års kyststevne på Vega er også veldig aktuelt

På spørsmål om hvordan bare 1 familie kan eie en slik båt med alt det medfører av vedlikehold og arbeid sier Tonje Merete at familien er så stor og vennekretsen enda større så de får bare venne seg til tanken på at vi trenger mye hjelp. Videre satser vi spesielt på ungdommen som står klare til å ta over, slik at de får riktig opplæring i både vedlikehold og ikke minst bruk av båten. Det er jo de som skal ta over etter hvert…..


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken