Her er du nå:  Hovedside Arktisk maritim konvoy - Samseiling fra Tromsø

Arktisk maritim konvoy - Samseiling fra Tromsø

Har du lyst til å oppleve å seile fembøring slik man gjorde på 1800 og 1900 tallet? –heise seil på verdens eldste seilende skonnert bygd i 1868? -Eller stå til rors på en eller flere motordrevne fiskebåter slik man gjorde det gjennom hele 1900 tallet?
 

Av
Admin   28. april 2009, kl.08:45

-og samtidig lære maritimt håndverk og sjømannskap!

Troms Fylkeskystlag (TFK)  inviterer herved alle, unge og gamle til å oppleve, lære og mestre maritim kulturhistorie. I forbindelse med Forbundet Kystens landsstevne 2009 på Vega den 16. - 19. juli 2009 arrangerer TFK en konvoi (samseiling) for båter og fartøy som skal delta på stevnet. De første båtene starter fra Tromsø og de ulike fartøyene vil slutte seg til etter hvert som ferden går sørover langs kysten. Underveis vil konvoien gjøre en rekke strandhogg der deltagerne får oppleve et mangfold av kulturelle innslag som blir arrangert av kystbefolkningen -til ære for fartøy og mannskap.

En unik sjanse til å oppleve –og delta på en historisk reise som vil gi innsikt i hvordan våre forfedres liv kunne arte seg til sjøs på 1800 og 1900 tallet. De ulike fartøyene i konvoien er verdige representanter for ulike tidsepoker og bruksområder; Store og små nordlandsbåter, dekkede fartøy bygd for ulike typer fiske og fraktefart samt spesialfartøy som f.eks bilferger og lignende.

Nå har du muligheten til å lære kunnskap som var dagligdags –og livsnødvendig for at våre forfedre skulle klare å sikre etterslekten -det vil si VI som lever i dag.  Underveis på denne seilasen vil du få muligheten til å lære sjømannskap som f.eks knoper og stikk, navigering, stå til rors, fiske med ulike redskaper, tradisjonell matlaging, husflid, vedlikehold av båt, osv.. Kanskje kan du lage deg en høtt, et ausekar eller høvle et årepar på turen?

Det vil være mulig å delta på hele turen eller enkelt etapper (dagseilaser).

Ytterligere info fås ved å kontakte:

Jan-Erik Rognsås  Tlf:         90 52 15 69          epost: jan-e-ro@online.no      eller
Ole Magnus Ellefsen      Tlf:         95 04 56 11      epost: ole-me@online.no

”Har du noen gang blitt dysset i søvn i en køye, akkompanjert av den jevne vibrasjonen og dunkingen fra en semidieselmotor, -av klukkingen av sjøen som leker langs bordgangene, eller den deilige varmen og duren fra lugarovnen….”              Nå har du muligheten!

Med vennlig hilsen
Troms Fylkeskystlag
Ronny Grindstein
Styremedlem
Elveneshaugen, 9470 Gratangen
Tlf: 91 88 64 42

E-post: ronny@nnfa.no


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken