Her er du nå:  Hovedside Vågar vant nordlandsbåtklassen i Festspillregattaen

Vågar vant nordlandsbåtklassen i Festspillregattaen

Det var Vågar som vant Nordlandsbåtklassen i årets Festspillregatta. Det var i år 110 år siden den berømte første Harstadregattaen ble avviklet. (Les Knut Godøy's histore om denne på www.ohoi.no) Nordlandsbåtinnslaget under årets regatta hang en stund i e
 

Av
Anders Øgsnes   02. juli 2001, kl.00:00

Det var Vågar som vant Nordlandsbåtklassen i årets Festspillregatta. Det var i år 110 år siden den berømte første Harstadregattaen ble avviklet. (Les Knut Godøy's histore om denne på www.ohoi.no) Nordlandsbåtinnslaget under årets regatta hang en stund i en tynn tråd, da man manglet arrangører. Harstad Seilforening steppet inn i tolvte time, og tok gammelbåtene inn i sitt arrangement. Dermed ble det bra opplegg også for oss.

Vi savner imidlertid Nordlandsbåtene i resultatlista på Seilforeningas nettsider (http://home.enitel.no/aage-tobiassen/), men vet at den var på trykk i Harstad Tidende 24.6.

I storbåtklassen vet vi imidlertid at storfembøringen "Vågar" vant, etterfulgt av "Ungsmaløy", "Hildringstimen" og "Salarøy" til slutt. Åttringen "Håløygen", som stilte i egen åttringklasse snek seg knepent og dramatisk inn i rossene foran "Hildringstimen". Da hadde også den vakre 100 år gamle Bindalsfæringen "Rasmus" og halvfemterømmingen "Skarven" passert mållinjen, uten at vi vet den nøyaktige plasseringa. Det var tisammen nesten 20 båter som stilte i Nordlandsbåtklassen.

Klikk overskrifta, og les Harstad Tidendes forsidereportasje om regattaen.

Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken