Her er du nå:  Hovedside Vestfjordseilasen som årviss gammelbåtmønstring?

Vestfjordseilasen som årviss gammelbåtmønstring?

Hvis man setter passerspissen i Nordskot i Steigen, setter av avstanden til Tromsø/Lyngen, og dreier passeren 180 grader rundt, vil man sette spissen omtrent på Trøndelagsgrensen. På denne måten ser man altså at der midtpunktet for 95% av dagens aktive No
 

Av
Anders Øgsnes   05. juli 2001, kl.00:00

Hvis man setter passerspissen i Nordskot i Steigen, setter av avstanden til Tromsø/Lyngen, og dreier passeren 180 grader rundt, vil man sette spissen omtrent på Trøndelagsgrensen. På denne måten ser man altså at der midtpunktet for 95% av dagens aktive Nordlandsbåtmilø er, allerede finnes en årlig regatta som er landsdelens største.

Vi snakker om Vestfjordseilasen, som i år samlet omlag 90 båter. Kun 8 av disse var nordlandsbåter, noe som likevel er rekord. Starten på denne regattaen foregår fra kaiene til et av landsdelens mest sagnomsuste kulturminnesmerker - Grøtøy Handelssted, hvor bl.a. Johan Bojers siste vikinger tar pause på turen til Lofoten. I påvente av at sørvestkulingen skal løye, skrytes det om seilbragder, og når været endelig en morgen tillater det, setter hundrevis av åttringer og fembøringer av Staværing- og Nordlandstype over fjorden i kappseilas mot rikdommen som venter i Lofoten.

Hildringstimen foreslår Vestfjordseilasen som årlig landsdelsdyst, og har sendt forslaget videre til Bodø Seilforening og Kystlaget Salta. Vi inviterer herved også deg til diskusjon. Klikk overskrifta, eller gå rett til diskusjon (klikk i venstremargen).

Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken