Her er du nå:  Hovedside Skinnfyken satt på land

Skinnfyken satt på land

Mange takk til Michael Trones, Stavern, som følger opp på Hildringstimens bønn om nytt fra miljøet, og skriver:

I dag skal båten på land. det har vært en fin sesong. Vi klinka opp 170 klink i våres, men både kjølen, kjølborda og deler av fram og bakl
 

Av
Anders Øgsnes   05. november 2001, kl.00:00

Mange takk til Michael Trones, Stavern, som følger opp på Hildringstimens bønn om nytt fra miljøet, og skriver:

I dag skal båten på land. det har vært en fin sesong. Vi klinka opp 170 klink i våres, men både kjølen, kjølborda og deler av fram og baklotta kunne trengt å bli byttet ut. Det var ikke lett, for ikke å si umulig, å klinke sammen kjølbord og kjøl. Bord og kjøl gikk enkelte steder i oppløsning og vi måtte ty til teiner av både jern og tre. Vi er redd for at hvis vi begynner et sted å bytte ut, så har vi det gående. Men vi er glad til så lenge vi får kose oss med båten.

Vi har hatt mange, men bare korte, turer i sommer utenfor Stavern. Den største opplevelsen var da vi seilte imøte med 4 vikingeskip som skulle til Stavern ifm vikingestevne der. Det er bestandig gøy å møte andre råseilere, og dette var Gaia (av Sandefjord som vi jo kjenner og og er med å seiler nå og da), Mjøsen Lange (fra Mjøsa!), den svenske Vidfamne (en knarr fra Gøteborg: http://hem.passagen.se/keer0805/svs.htm ) og Visund fra Sarpsborg, som var bygget på Fosen siste år.

Men det var jo et paradoks at Skinnfyken var den klart eldste båten, og den beste...

Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken