Her er du nå:  Hovedside Stormen tok seilkurset

Stormen tok seilkurset

Hildringstimen og Ungsmaløys seilkurs, som ble avholdt i forbindelse med Vidreks markering av narvik 100-årsjubileum 31.8-1.9, blåste delvis bort. Kurset skulle vare to dager, men meldinga om 22 sekundmeters vind amputerte kurset med en dag
 

Av
Admin   03. september 2002, kl.10:31

Vi fikk en fin dag med teori og seiling, samt deltakelse i Grendelagets markering av fiskerbondens betudning for livet i Narvik i 100 år. Ei værmelding som snakket om 22 sekundmeters sørvest ettermiddagen derpå, jagde heim Ungsmaløy allerede første kvelden, mens Hildringstimens mannskap ville se an dagen. Sørvesten tar nemlig ikke så hardt på sørsida av Ofotfjorden.

Søndagsmorgenen kom imidlertid nesten med det som var lovt, og Hildringstimen valgte å for late en utrygg ankerplass for å stå unna vinden inn til Narvik. Der ble fresk seilas de fem milene til byen, og noen kursdeltakere fikk prøve alvorsfylt, men morsom fartsseiling i 12-15 knop og krapp grov sjø.

Da får det heller være at kurset ble amputert, og at man ikke fikk drillet så masse på stagvendinga. Opplevelsen av gammelbåt og salt friluftsliv var i alle fall der.

Se noen bilder fra kurset.


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken