Her er du nå:  Hovedside Sesongavslutning med nytt Kystlag!

Sesongavslutning med nytt Kystlag!

I disse dager jobbes det intenst i Narvik for å stable et lokalt kystlag på beina. Det er miljøet rundt fembøringen Hildringstimen som tar initiativet, sterkt motivert av den enorme interessen som brer seg i området!
 

Av
Admin   13. september 2002, kl.07:51

Etter at Ofotens Friluftsråd hoppa på tradisjonsbåtbølgen, har flere titalls personer vært på seilkurs med fembøring. Først og fremst er det lærere som ønsker å lage valgfag i Kystfriluftsliv. Dernest er det folk som ønsker å ta i bruk farkoster som de har hatt bortstuet i familienaustene rundt fjorden.

Friluftsrådet har også skaffet seg egen treroring, og er på investeringsbeddingen med en større båt. For tre år siden fantes der ingen tradisjonsbåter i småbåthavna i Narvik. I dag ligger der 6, mens tre til er til restaurering.

Interessen for kunnskap er så stor, at vi ser tiden moden for opprettelse av et lokalt kystlag. Når Narviks 100-års komite rarrangerer Havnas dag sammen med stiftelsen Vinterfestuka, skal noe av fokusen naturligvis ligge på tradisjonsbåtenes betydning for bygging av byen. Vi finner det derfor naturlig at vi bruker denne anledninga til å å annonsere et stiftelsesmøte.


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken