Her er du nå:  Hovedside Stor interesse for det nye kystlaget i Narvik

Stor interesse for det nye kystlaget i Narvik

Hele 40 hadde møtt fram til oppstartsmøtet i Narvik Båtforenings klubbhus i Vassvika, da arbeidsgruppa kalte inn til nedsetting av interimstyre for oppretting av kystlag.
 

Av
Admin   14. november 2002, kl.08:54

"Denne interessen hadde vi ikke turt å drømme om!" - sier en fornøyd nybakt leder i interimstyret, Per Einar Eilertsen. Vi har over 40 til på lista, som av en eller annen grunn ikke kunne være på møtet. 

"Mange gode avtaler er allerede på plass, og mangler bare formaliteter. Vi har fått tilgang på flere småbåter, et stort naust, og har også gjort avtaler med Ofotens museum om å få bruke deres nyervervede lokomotivstall."

"Der skal vi jobbe frem ei utstilling over våre aktiviteter frem til Vinterfestuka i mars. Vi er allerede i gang med et stavlinenaust som Seines skole skal ha. Etter dette skal vi bygge en sjeltersjå som skal settes ut i Rombaksbotn. Samtidig skal her foregå småbåtrestaurering og kurs i seilsøm, laft og smiearbeid.

Når vinterfestuka er der i midten av mars, skal vi også ha med oss grendelag, for å vise et variert bilde av områdets kystkulturaktiviteter i lokstallen." Aktivitetene til Narvik-gjengen er altså mangfoldige allerede før de formelt er stiftet som kystlag. En kursrapport på 110 timer for inneværende år bekrefter dette.

Sverre Nordmo var til stede på møtet for å ønske Narvikingene velkommen inn i kystkulturens store familie. Dette ble satt stor pris på av delvis uvitende fremmøtte. Steingrim Sneve, leder for Stiftelsen Vinterfestuka var ordstyrer, og orienterte samtidig om potensielle samarbeidsprosjekter, som folkefesten i Rombaksbotn, og deres nystartede nasjonale prosjekt omkring unionsoppløsningens 100-års jubileum. "Svarta Bjørn møter Styrbjørn" er tema, og går ut på at ett av Narviks damp-lokomotiv, "Svarta Bjørn" skal kjøre kulturtog fra Stockholm til Narvik, med utvalgte stopp underveis. I Narvik skal dampslepebåten "Styrbjørn" overta stafettpinnen, og tøffe kultur nedover kysten. Forbundet Kysten kan bli en naturlig samarbeidspartner å kontakte i prosjektet, og foreløpig vil Narviks nye kystlag selvfølgelig med på å lage ramme for dette i Narvik.

Vi ser spennende tider for kystkulturinteresserte i Narvik fremover!


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken