Her er du nå:  Hovedside Også storbåtsamling under Vestfjordseilasen i år

Også storbåtsamling under Vestfjordseilasen i år

Suksessen "utvidet Vestfjordseilas", med  storbåtsamling og ferdighetsseiling fra i fjor gjentas i år også, og nå er spørsmålet - Hvem får neste napp i storbåtauskaret? Klikk overskrifta, og les invitasjonen fra regattaadmiral Kai.
 

Av
Admin   04. juni 2003, kl.09:11

Invitasjon til storbåtsamling og kappseilas dagen før Vestfjordseilasen.

 

Seilas først og fremst for Åttringer og Fembøringer, men også for andre tradisjonelle klinkbygde båter.

 

Storbåtseilasen i fjor var skikkelig artig og lærerikt.  9 båter deltok, og Heggvin fikk napp i auskaret. Vi legger opp til samme seansen i år. Storbåtseilassen blir en programmpunkt i Vestfjordseilassen. Kai Linde er fortsatt regattaleder.

 

Nordskot fredag 27.6 - Skippermøte kl 10.00

 

1. seilas er en kappseilas med oppgaver. Det er viktig at våre tradisjonelle båter er sjødyktige, og dette inkluderer et dyktig mannskap. I denne seilasen blir det spesielt lagt vekt på godt sjømannskap, men det er fortsatt en kappseilas.

 

Alle båter legger seg på en linje for dregg. Starten går kl.11.00. Båtene kommer under seil  og seiler løypa. Under krysslegget skal råseilerne ta 2 klør og sneseilerne sette inn et rev i storseilet. Med denne seilføringen skal båtene kuvende før de kan ta full seilføring igjen.

På unnavindsstrekket skal det foretaes en mann over bord manøver. Vantene skal også strammes under seilasen. Etter målplassering legger båtene til kai uten motor.

Lærke er startbåt og følger seilasen og utførelsen av manøvrene.

 

2. seilas med start kl 15.00 er en ren kappseilas. (med forbehold)

 

Hver deltakende båt gi en artig premie som startbidrag som etterpå fordeles på deltakerne.

Jeg har smidd et storbåtatauskar til vandrepremie for sammenlagtvinneren av begge seilasene. Arrangøren har ikke ansvar for båter eller deltakere. Vi håper at seilasene blir en årlig begivenhet og utlyser navnekonkurranse for begivenheten.

 

Vi sees, Kai Linde

 

 

Påmelding til Kai Linde 8250 Rognan.  tlf 75693617,  kailinde@online.no

eller til Vestfjordseilassen


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken